Bullet N narline positief - Narline Zuidwolde

Mooie momenten

In de Rijksmonumentale boerderij kunt u 7 dagen per week culinair genieten in ons restaurant. Naast lunch en diner kunt u bij Narline besloten dineren in Het Voorhuis, kookworkshops volgen en genieten op ons heerlijke terras in de prachtige tuin met moestuin en wijngaard.  Narline heeft een mooie wijnkelder met meer dan 200 soorten wijnen. Laat u verrassen door onze sommeliers.

Vele bruidsparen hebben elkaar al het ja-woord gegeven. Narline is een officiële trouwlocatie. De monumentale Bijschuur leent zich voor het vieren van allerlei feesten, van familiefeest tot bedrijfsfeest. We organiseren eigen events, voorbeelden als Wijn & Spijs avonden en Narline LIVE op zondagmiddag.

Ook voor het afscheid van een dierbare is Narline een bijzondere locatie. De herdenkingsdienst of condoleancebijeenkomst voorafgaand aan de uitvaart draagt bij aan een waardig afscheid.

Narline is een perfecte vergaderlocatie voor bedrijven, gelegen in het Drents Groen, vlak bij de A28 met eigen parkeergelegenheid en alle moderne faciliteiten.

De payoff van Narline is: Mooie momenten. Dit kozen wij omdat Narline meer is dan een restaurant, Narline is een horecacomplex waar we onze gasten veel mooie momenten willen laten beleven.

Wie zijn wij

In het voorjaar van 2019 zijn Henriëtte Waaijenberg en Hendrik-Jan Lip eigenaar geworden van het Rijksmonumentale boerderijencomplex uit 1768 waarin Narline in Zuidwolde, Drenthe is gevestigd. Na een verbouw van 9 maanden openden zij het horecacomplex feestelijk op 10 december 2019. Op 10 december 2024 bestond Narline 5 jaar, dit werd feestelijk gevierd met het hele team en gasten tijdens het champagnediner met een optreden van Jan Vayne.

Hendrik-Jan Lip is geen onbekende in de horeca. Hij is eerder, samen met Henriëtte, eigenaar geweest van Café Hare Majesteit en één van de oprichters van Grand Café Het Postkantoor in Hoogeveen. Een echte gastheer, die samen met het mooie horecateam van Narline, u een onvergetelijk bezoek aan Narline wil verzorgen.

“Bij Narline draait alles om mooie momenten. Of u nu komt genieten van een verfijnd diner, uw bruiloft viert of een zakelijke bijeenkomst heeft, wij zorgen ervoor dat elk detail klopt.” – Hendrik-Jan Lip

Henriëtte Waaijenberg is, met haar marketing, communicatie & HR achtergrond, vooral bezig met het beleid van Narline. Ze regelt op de backoffice samen met haar team de evenementen, sales, personeelszaken, financiën en de marketing & communicatie.

“Gastvrijheid zit in ons DNA. We willen dat iedere gast zich bij Narline thuis voelt en met een goed gevoel naar huis gaat.” – Henriëtte Waaijenberg

Het team van Narline

Henriëtte en Hendrik-Jan hebben een fantastisch horecateam samengesteld met inmiddels meer dan 50 mensen; allemaal mensen met passie voor eten, drinken en gastvrijheid.

Als Chef-kok kookt Maarten Dragt met zijn keukenteam de vele geuren en smaken van het seizoen afwisselend én dagvers voor u. Zijn keuken heeft de Franse klassieke kookstijl, maar ook de Dutch cuisine spreekt hem aan. Herkenbare ingrediënten, waar mogelijk uit de streek of liefst uit eigen tuin.

“In onze keuken draait het om smaak, seizoen producten en pure ingrediënten. We laten ons inspireren door klassieke Franse en Dutch cuisine, maar vooral door de natuur om ons heen.” – Maarten Dragt

De bediening staat onder leiding van Robert Warmolts een echte horecavakman. Met zijn ervaring en liefde voor en kennis van heerlijk eten en drinken zorgt Robert samen met zijn team voor vele mooie momenten bij de gasten van Narline. Robert is ook een van onze sommeliers, hij verzorgt de wijnen passend bij de menukaart en het maandelijks wisselende Chefsmenu.

“Een goede wijn tilt een gerecht naar een hoger niveau. Wij helpen onze gasten graag bij het maken van de perfecte wijnkeuze voor een complete culinaire beleving.” – Robert Warmolts

Het team dat bij Narline voor u klaarstaat in de keuken en de bediening bestaat niet alleen uit vakmensen met een horecaopleiding of jarenlange ervaring.  Het is onze missie om ook jong talent op te leiden voor ons mooie ambacht. Narline heeft op alle afdelingen leermeesters in dienst. Stagiaires, BBL-ers, BOL en studenten van de hogeschool zijn altijd welkom, mits er plek is, om te leren binnen ons team. Voor de bediening hebben we een eigen intern opleidingsprogramma samengesteld: Narline’s Talent Modules. Ook onze enthousiaste medewerkers in de afwas, schoonmaak, backoffice, sales, M&C, administratie en algemene dienst maken een belangrijk onderdeel uit van het team Narline. Werk je fulltime bij Narline, dan heb je een 4-daagse werkweek.

Wil je onderdeel uitmaken van ons team?
Bekijk dan onze vacatures.

Strategische visie, missie

“Narline is een onderscheidend veelzijdig horecabedrijf op een unieke locatie waar gasten culinair kunnen genieten, mogen vieren, ontspannen, ontmoeten, elkaar inspireren en in de toekomst mooi te kunnen slapen. Hoge kwaliteit en een mooi team met veel horecakennis zijn daarbij essentieel en duurzaam en maatschappelijk betrokken ondernemen is daarbij het uitgangspunt. Het DNA van team Narline is kennisdelen en samenwerken.”

De plannen: Hotel en Camperplekken

Binnenkort breiden wij ons horecacomplex uit met een hotel met 26 kamers en acht camperplekken.

In 2021 kochten we de grond achter de boerderij.

De eerste stap was de bestemmingswijziging, in maart 2025 besloot de raad van de gemeente De Wolden unaniem positief over onze plannen.

We zijn nu druk met de ontwikkeling. We houden u op de hoogte.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Narline onderneemt binnenkort grotendeels energieneutraal.

Duurzame keuken: Lokaal en seizoensgebonden koken, minimaliseren voedselverspilling, eigen moestuin en volledig elektrische keuken.

Energie & Milieu: Gasvrij koken, elektrisch laden voor gasten mogelijk, binnenkort 400 zonnepanelen, eigen accusysteem en circulaire ambities.

Digitalisering: Minder papierverbruik en slimme software voor efficiëntie.

Maatschappelijke betrokkenheid: Samenwerkingen met scholen, opleiden van studenten, binden en boeien van ons personeel, sponsoring & donatie van lokale initiatieven conform sponsorbeleid, betrokken in besturen en deelname aan provinciale duurzaamheidsinitiatieven.

Duurzaamheid

Duurzaam ondernemen, het lijkt soms een containerbegrip, maar toch hebben we bepaald dat dit een van de belangrijke doelstellingen van Narline is. We hechten waarde aan onze natuurlijke omgeving en willen de toekomst hiervan graag gezond houden. Hoe we dit doen? Soms zit dit in kleine dingen; rietjes van bamboe, pennen van riet, zo min mogelijk papier verbruiken en schoonmaakmiddel gebruiken dat vriendelijk is voor het milieu. Ook het bewust omgaan met voorraden en vooral (voedsel) verspilling draagt hier een steentje aan bij. Een walking dinner met allerlei verschillende gerechtjes in plaats van een buffet bijvoorbeeld scheelt veel weggegooid eten. Ook de keuze om niet standaard frietjes en salade bij het hoofdgerecht te serveren wordt mede vanuit duurzaamheid aan de gasten gelaten.

Binnen Narline werken wij zoveel mogelijk digitaal. Al onze systemen ‘praten’ met elkaar. We volgen ontwikkelingen op de voet en implementeren daar waar mogelijk.

Op naar circulair ondernemen…
Energietransitie

Narline is met de keuken al vanaf het begin volledig van het gas af, onze koks koken op inductie. Alle verlichting is led en we hebben door een scan van de Monumentenwacht heel veel geïsoleerd in de boerderij. De volgende stap voor ons is het zelf opwekken van onze eigen stroom. Binnenkort krijgen wij daarom 400 zonnepanelen en gaan we een deel van die stroom opslaan in onze eigen accu. Zodat, wanneer de zon niet meer schijnt en de keuken het diner gaat opstarten, wij toch zelfvoorzienend kunnen zijn.

PS. Narline heeft meegedraaid in de klankbordgroep van de Provincie Drenthe voor circulair ondernemen.
Wilt u ook die stap zetten naar duurzaam ondernemen? Kijk op de website van “Ik ben Drentse ondernemer” bij ‘Vergroenen’ voor professionele begeleiding en de bedrijfsscan.

Uniforme voorwaarden Narline

Wij gaan zorgvuldig om met uw gegevens

Op alle door ons aangegane overeenkomsten zijn de Uniforme Voorwaarden Narline (UVN) van toepassing. Bovendien liggen de UVN bij ons ter inzage en worden op uw verzoek onverwijld kosteloos toegezonden. De UVN zijn bindend voor iedereen die van onze diensten gebruik maakt. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de door de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) uitgegeven Uniforme Voorwaarden Horeca.

Uniforme voorwaarden Narline

De historie van Narline

Narline ligt in Ten Arlo en is gevestigd in een Rijks monumentaal, traditioneel ambachtelijk gebouwde stijl, boerderijencomplex uit 1768 van het zogenaamde hallenhuistype.

Van de meer dan 120 rijksmonumenten in de gemeente De Wolden zijn er meerdere te vinden in het buurschap Ten Arlo. Deze kleine buurtschap ten noorden van Zuidwolde heeft sinds 1991 de status ‘beschermd dorpsgezicht’ en is tevens aangemerkt als archeologisch waardevol gebied.

Narline ligt op de Zuidwolder stuwwal. Op deze stuwwal hebben zich, omstreeks 3000 jaar voor Christus, hunebedbouwers (mensen uit de Trechterbekercultuur) gevestigd en nadien is deze streek altijd bewoond gebleven.

Over de naam Narline

De naam Ten Arlo betekent ‘arendsbos’. In de 16e en 17e eeuw werd Ten Arlo Narle of NARLINE genoemd. Daar komt de naam van ons horecabedrijf vandaan. Een naam met geschiedenis op een prachtige plek in onze mooie ‘Oerprovincie’ Drenthe.

Narline in het kort:

Authentieke locatie in een Rijksmonumentale Saksische boerderij uit 1768 van het Hallenhuistype

Culinair genieten met een seizoensgebonden keuken, maandelijks wisselt Chefsmenu en een uitgebreide wijnkelder

Gastvrij ervaren horecateam

Officiële trouwlocatie en evenementenlocatie voor feesten en zakelijke bijeenkomsten

Duurzaam en innovatief ondernemen, van inductie koken tot zonnepanelen, grotendeels energieneutraal

Leerbedrijf met eigen talentprogramma’s voor jong horeca-talent

Wij verwelkomen u graag bij Narline, in Zuidwolde, Drenthe waar we samen mooie momenten creëren!