Bullet N narline positief - Narline Zuidwolde

Ervaar zelf de magie van zoutbewust culinair genieten

Minder zout of zoutloos eten

Laat Narline in Zuidwolde u meenemen op een smaakvolle reis, waarin zoutloos culinair genieten tot nieuwe hoogten stijgt. Ontdek de harmonie van subtiele smaken en ervaar waarom een zoutbewust diner ook voor u betoverend kan zijn.

Ontdek bij Narline in Zuidwolde de ware kunst van zoutloos culinair genieten. Laat u meevoeren naar een wereld waarin smaak en verfijning samenkomen in prachtige zoutarme gerechten. Proef de perfecte balans van natuurlijke ingrediënten en ontdek hoe smaakvolle creativiteit de hoofdrol speelt in onze keuken.

Bij Narline geloven we in de kracht van mooie smaken. Elk gerecht wordt met zorg en vakmanschap bereid, waarbij we de zoutinname minimaliseren zonder concessies te doen aan de heerlijke smaak.

Bekijk hier onze lunchkaart en dinerkaart:

Lunchkaart Dinerkaart

PS. Geeft u bij uw reservering vooraf aan als u minder zout of zoutloos wilt eten? Dan kan ons keukenteam daar vooraf rekening mee houden voor u.

Narline foodfoto restaurant Zuidwolde Drenthe - voorgerecht ceviche zeebaars

Chef-kok Maarten Dragt kookt met zijn team dagvers voor u bij restaurant Narline in Zuidwolde Drenthe.

De kracht van mooie smaken.

Tips

Zoutbewust koken wekt bij veel mensen de associatie op met smakeloos. Niets is echter minder waar. Door gebruik te maken van makkelijke, verse en pure alternatieven leidt het koken met minder zout juist tot culinair genieten in de aller puurste vorm.

Hoe? Hierbij 5 tips van Maarten Dragt, Chef-kok bij Narline:

  •  Gebruik verse producten – vooral kant-en-klare producten bevatten relatief veel zout;
  • Vermijdt producten die van nature veel zout bevatten zoals geconserveerd vlees en vis;
  • Creëer een klein kruidenhoekje in je tuin of op jouw balkon en vervang zout door heerlijke verse eigen kruiden;
  • Vervang zout door specerijen of natuurlijke smaakmakers zoals zeewier;
  • Gebruik wat vaker azijn in je gerechten – azijn laat smaken meer naar boven komen, ook de smaak van zout, waardoor er minder van nodig is.

Narline steunt de Nierstichting

Samen bewust

Narline steunt de Nierstichting in haar acties om Nederland bewust te maken van het gebruik van zout.

We eten namelijk in Nederland bijna allemaal te veel zout, namelijk 85% van de Nederlands en dat is slecht voor onze nieren. Zonder dat je het doorhebt, krijg je op een dag veel meer zout binnen dan goed is voor je nieren.

Hoeveel zout eet u? Op de website van de Nierstichting kunt u een zoutquiz doen. En, nog veel meer informatie vinden. De feiten en fabels over zout en natuurlijk tips om minder zout te eten met bijbehorende recepten. Feiten en fabels: lees meer.

Restaurants waar u zoutbewust kunt eten. De Nierstichting heeft allemaal adressen verzamelt waar u heerlijk zoutbewust uit eten kunt gaan.
Uiteraard staat Narline daar ook tussen.

Restaurant Narline in Zuidwolde doet mee aan de restaurant Driedaagse van de Nierstichting.